欢迎访问明德教育官网

本网站为民间交流网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以江西省教育考试院www.jxeea.cn为准。

微信号
徐老师
微博

所在位置: 首页>试题题库 > 学位英语 >

2021年江西省成人学位英语备考练习题及答案(五)

发布:2021-11-30 14:42:58   点击:

【导读】学尔升江西成考网为大家准备了学位英语备考练习题及答案(五),希望能让大家的复习效果得到提升。让我么一起来做做这些练习题吧~

  2021年江西省成人学位英语备考练习题及答案(五)内容如下:

1. She was such a proud person that she would die ______ she would admit she was wrong.

  A.rather than

  B.until

  C.after

  D.before

  答案:D

2. At the climate conference, China promised to take its responsibility ______ urging(要求) that the major developed countries should show their political will about the matter of global warming

  A.while

  B.when

  C.as

  D.until

  答案:A

3.—I’ll join the music club ______ Mary is in the club, too.

  —You mean if Mary joins the club you’ll do, too.

  A. in case

  B. so that

  C. now that

  D. on condition that

  答案:D

4.In peace, too, the Red Cross is expected to send help ______ there is human suffering.

  A. whoever

  B. however

  C. whatever

  D. wherever

  答案:D

5. ______ you must remain calm.

  A.Whatever you may be frightened

  B.However frightened you may be

  C.Whatever frightened you may be

  D.However you may be frightened

  答案:B

6.______ you've got a chance to go abroad for further study, why not seize it ?

  A.Now that

  B.As though

  C.In case

  D.Ever since

  答案:A  7.______ it is true that a student’s most important goal is to do well in his or her studies, it doesn’t need to be the only goal.

  A. When

  B. As

  C. While

  D. Before

  答案:C  8.______, a small advertisement held my attention, which read “Easy job. Good wages. No experience necessary.”

  A. Looking through the newspaper

  B. While I was looking through the newspaper

  C. To look through the newspaper

  D. I was looking through the newspaper

  答案:B

9._______ most children nowadays are the only children, they tend to be more self-centered.

  A.Ever since

  B.Now that

  C.Only if

  D.Even though

  答案:B

  考查状语从句的连接词。此处now that意为:既然。句意:因为当今大多数孩子是独生子,所以他们更加自私。 10.I’m not sure whether I will have anything else to do this evening._____, I will try every possible means to come to your birthday party.

  A.Even though

  B.If so

  C.Anyhow

  D.Instead

  答案:C

11.He will never give up the chance to go abroad for further education ______ the situation is .

  A.whatever

  B.however

  C.whenever

  D.wherever

  答案:A

  考查让步状语从句。句意:不管什么情况他都不放弃出国进修的机会。此处whatever修饰名词。

12.The river is so seriously polluted that few fish, ______, can be found alive in it.

  A.if ever

  B.If some

  C.if any

  D.if never

  答案:C

  考查状语从句的省略。此处考查在条件状语从句中用any,if any= if there are any。

13.You'll find it hard to get rid of the drug habit ______ you have it.

  A.before

  B.once

  C.until

  D.though

  答案:B

  考查状语从句的连接词。句意:我们应该以开发的心态对待那些离奇的老妪故事,因为他们的确有些事实。

14. ______ , the dancers practice hard to make their dreams come true.

  A. Being disabled as they

  B. As they are disabled

  C. Disabled as they are

  D. Disabled so they are

  答案:C

  考查让步状语从句的连接词。句意:虽然他们是残疾,但这些舞蹈演员努力训练实现了他们的梦想。

15.Though ______ of the danger, he still went skating on the thin ice.

  A.warning

  B.to warn

  C.warn

  D.warned

  答案:D

  考查状语从句的省略。原句为:Though he was warned of the danger, he still went skating on the thin ice.此处he was被省略。

16. ______ what I said to him, he refused to follow my advice.

  A.Regardless of

  B.Assuming that

  C.In vain

  D.Even though

  答案:A

  考查状语从句的连接词。句意:不管我对他说什么,他都拒绝接受我的建议。 17.______ it is hoped that college students should be equipped with the ability to take a good set of notes, this is not always the case.

  A. When

  B. While

  C. As

  D. Unless

  答案:B

18. I found her nice and honest ______ I saw her.

  A.for the first time

  B.the first time

  C.on the first time

  D.at first

  答案:B 19.Lucy was so pleased ______ her son won the first place in the long jump competition.

  A. as

  B. that

  C. which

  D. when

  答案:D

  考查时间状语从句。句意:Lucy很高兴当她的儿子在跳远中赢得冠军的时候。此题易错that,此处不是结果状语从句。

20.--Mum, I failed the test again. --- Oh, I knew it. How can you learn anything ______ you spend all your free time watching television.

  A. while

  B. as

  C. when

  D. unless

  答案:C

 

以上就是2021年江西省成人学位英语备考练习题及答案(五)相关内容。更多2021年学位英语考试复习资料、模拟试题和历年真题,可以关注学尔升江西成考网(www.njsoo.com)


上一篇:2021年江西省成人学位英语备考练习题及答案(六)
下一篇:2021年江西省成人学位英语备考练习题及答案(四)

第二版底部图